در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد گوشت یخ زده صحبت میکنیم ، امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرایم قرار بگیرد.
یک محقق طب اسلامی گفت: گوشت منجمد گاو و گوساله هیچ سودی ندارد و مصرف آن میتواند در طولانی مدت موجب بروز بیماریهایی مانند رماتیسم، ام اس، ناراحتیهای پوستی مثل تیرگی پوست و سفید شدن زودرس موها شود.
سیدعلی ابوالحبیب در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا»، اظهار داشت: گوشتهای منجمد صرفنظر از اینکه چه نوع گوشتی است بر اثر انجماد پروتئینهایش دناتوره (خراب) میشود و کیفیت آن کاهش پیدا میکند. وی گفت: گوشتهای منجمد نسبت به گوشتهای تازه دارای طبیعتی سردتر است؛ گوشت گوسفند و شتر دارای طبیعتی گرم و تر است که برای سردمزاجان و افرادی که دارای طبع بلغم و سودا هستند، مفید است.
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مورد ارزش غذایی گوشت و زمان استفاده از این محصول گفت: گوشت تازه خاصیت بیشتری نسبت به گوشتهای منجمد دارد. اصولاً هر چه از زمان ذبح دام بگذرد، گوشت ارزش غذایی خود را از دست میدهد. وی ادامه داد: توصیه ما این است که گوشت به صورت تازه تهیه و مصرف شود تا همه مواد مغذی آن به بدن انسان برسد. به گفته این متخصص تغذیه، گوشت اگر تحت شرایط خاص بسته بندی و دمای مناسب نگهداری شود، تنها به مدت یک سال ارزش غذایی خود را حفظ میکند و بعد از یک سال به مانند تفاله می ماند و هیچ ارزش غذایی نخواهد داشت. آنچنان که صفوی تأکید میکند؛ هرچه از مدت ذبح دام بگذرد، گوشت ارزش غذایی خود را از دست میدهد و این مدت اگر به یکسال برسد، ارزش غذایی آن صفر میشود و خوردن آن برای انسان مانند خوردن تفاله هیچ خاصیتی ندارد. وی همچنین به شهروندان توصیه کرد: از آنجا که ماهی یخ زده هم خواص خود را از دست میدهد، شهروندان بیشتر از 3 ماه ماهی را در فریزر خود نگه ندارند چرا که ارزش غذایی آن هم بعد از این مدت به صفر میرسد.
گوشت نام یک ماده آلی است که در بدن بیشتر جانوران وجود دارد. انسانها گوشت جانورانی همچون گاو، گوسفند، خوک، بوقلمون، مرغ و غاز را میخورند. گوشت غالباً همراه استخوان و مقداری چربی است و سرشار از پروتئین است. گوشت در اقتصاد، فرهنگ و پزشکی بسیار مهم بوده و برای مصرف و تولید آن مقادیری در نظر گرفته شدهاست. گوشت بیشتر از آب، پروتئین و چربی ساخته شدهاست. معمولاً آن را به روشهای گوناگون پخت و پز آماده کرده و سپس مصرف میکنند. همچنین گوشت در برابر فساد و خرابی بسیار آسیبپذیر است.
این روزها مصرف گوشت های منجمد برزیلی به دلیل قیمت ارزانی که دارند، افزایش یافته است. از سوی دیگر بسیاری از هموطنان در مصرف آنها شک دارند و گمان می کنند از آنجا که این گوشت ها منجمد هستند و مسافتی طولانی را برای رسیدن به کشور طی کرده اند، فاقد ارزش غذایی بوده و حتی مصرف حبوبات به آنها ارجحیت دارد. در حقیقت، تفاوت گوشت منجمد با گوشت تازه در این است که بعد از کشتار دام، گوشت به کمک روش های خاصی فریز می شود. این روش انجماد در فریزهای بزرگ و صنعتی صورت می پذیرد که در آنها هم می توان گوشت با استخوان و هم گوشت فیله شده را فریز کرد. برای آنکه آب موجود در گوشت کاملا یخ بزند روش های یاد شده موثرتر هستند تا کریستال های یخ خیلی ریز باشند و به بافت گوشت بعد از رفع انجماد صدمه نرسد. وقتی گوشت یا هر ماده غذایی دیگری منجمد شود، مدت نگهداری آن طولانی تر خواهد شد زیرا وقتی آب داخل مواد غذایی منجمد می شود، میکروارگانیسم ها قادر به رشد در ماده غذایی نبوده و بنابراین قابلیت نگهداری ماده غذایی افزایش می یابد. این همان اتفاقی است که در فریزهای خانگی هم رخ می دهد با این تفاوت که در فریزرهای خانگی روند انجماد خیلی آهسته اتفاق می افتد.
گوشت گاو و گوساله دارای طبیعتی سرد است و انجماد گوشت موجب سردتر شدن طبیعت آن میشود که این نوع گوشت برای هیچ نوع مزاجی مناسب نیست و مصرف این نوع گوشت برای گرم مزاجان هیچ سود و زیانی ندارد. ابوالحبیب بیان داشت: میزان مواد معدنی، پروتئین و چربی گوشتهای منجمد نسبت به گوشتهای تازه کمتر است. وی تصریح کرد: مصرف گوشت منجمد موجب بروز بیماریهایی مانند رماتیسم، ام اس، ناراحتیهای پوستی مثل تیرگی پوست و سفید شدن زودرس موها میشود.
درباره این سایت